CUM SĂ PREGĂTEȘTI MAȘINA PENTRU IARNĂ - PEUGEOT MOLDOVA

CUM SĂ PREGĂTEȘTI MAȘINA PENTRU IARNĂ

PEUGEOT MOLDOVA Noutati CUM SĂ PREGĂTEȘTI MAȘINA PENTRU IARNĂ

CUM SĂ PREGĂTEȘTI MAȘINA PENTRU IARNĂ

Iarna devine o încercare serioasă pentru orice mașină. Fluctuațiile de temperatură, umiditatea ridicată, înghețul, drumurile alunecoase, substanțele chimice de pe el – toate acestea înrăutățesc starea mașinii și calitatea călătoriei. Prin urmare, ar trebui să fii responsabil pentru sosirea noului sezon și să ai grijă de propria mașină. De aceea, marca PEUGEOT a pregătit o listă de sfaturi despre cum să vă pregătiți ușor și complet mașina pentru sosirea iernii.

1. SCHIMBAREA ANVELOPELOR PENTRU IARNĂ

Pentru a nu avea o situație periculoasă pe drum și pentru a nu încălca legea, trebuie să știți când să schimbați anvelopele de vară pentru iarnă. Anvelopa nu se uzează mai repede din cauza vremii și, de asemenea, crește riscul unui accident, deoarece anvelopele de iarnă diferă de anvelopele de vară cu un material mai moale și un model profund al benzii de rulare.

Nu există o dată clară pentru trecerea la anvelopele de iarnă, ar trebui să vă concentrați pe temperatura de afara, când temperatura aerului pentru câteva zile nu va depăși +5 …+7 grade, ar trebui să mergeți la un centru de service pentru a schimba cauciucuri. Și pentru a vă înscrie la service-ul mărcii PEUGEOT, trebuie doar să completați un formular online pe site-ul oficial, să coordonați o oră convenabilă cu managerul și să veniți la service la o anumită dată.

2. SCHIMBAREA ULEIULUI

Uleiul de motor determină durata de funcționare a motorului mașinii tale. Înlocuirea sau repararea unui motor este un proces consumator de timp și costisitor. Este mai bine să preveniți eventualele probleme decât să le rezolvați. Și uleiurile de motor EUROREPAR, create și produse sub controlul gigantului auto global Stellantis (PSA Group), vor ajuta în acest sens. Diferite tipuri de ulei, diferite aplicații, diferite cerințe – dar întotdeauna aceeași înaltă calitate! Atunci când alegeți un ulei pentru mașina dvs., rețineți că uleiurile din diferite baze nu pot fi amestecate. Există două tipuri de bază de ulei de motor – mineral sau sintetic.

3. TRECEREA INSPECȚIEI TEHNICE PERIODICE

Pentru funcționarea fiabilă a mașinii dvs., trebuie să vă amintiți despre trecerea la timp a întreținerii. Cheia sănătății mașinii este întreținerea periodică a acesteia de către specialiștii centrelor de service. Întreținerea include operațiuni regulate programate și o serie de operațiuni suplimentare care se efectuează ținând cont de caracteristicile modelului de mașină, kilometrajul și anul de fabricație. Reglementările de întreținere sunt descrise în detaliu în cartea de service a mașinii dvs.

4. ÎNLOCUIREA LICHIDELOR TEHNOLOGICE

Odată cu scăderea temperaturii aerului la -3 grade, șoferul ar trebui să aibă grijă urgent de necesitatea înlocuirii tuturor fluidelor tehnologice de vară cu cele de iarnă – care nu îngheață. Această operație, la prima vedere, este simplă și nu necesită abilități speciale. Cu toate acestea, unii șoferi fie uită de această procedură simplă, fie comit greșeli care, la temperaturi scăzute, duc la defecțiuni ale mașinii și costuri nejustificate. Într-adevăr, odată cu scăderea temperaturii, lichidul din rezervor îngheață și se dilată, ceea ce dezactivează pompa, înfundă furtunurile, sparge fitingurile de conectare și, cel mai rău, duzele. Prin urmare, merită să aveți grijă în avans de un lucru atât de familiar precum spălătorul lichid pentru sticlă.